czwartek, 27 listopada 2014

Jak podrasować kawę, kakao lub czekoladę


Dzień dobry Kochani :) Wprowadzacie już powoli ducha Świąt Bożego Narodzenia do swoich domów? Ja odliczam dni do pieczenia pierniczków i umilam sobie wieczory piciem kakao. Kilka dni temu natknęłam się na pomysł na to jak podrasować wizualnie zimowe napoje.

1) Przygotowujemy bitą śmietanę, taką jak lubimy (u mnie jest z dodatkiem cukru pudru i cukru wanilinowego).
2) Rozsmarowujemy ją cienko (3mm) na papierze do pieczenia i umieszczacie w zamrażalniku.
3) Kiedy jest już twarda wycinamy z niej dowolny kształt foremką do pierniczków - serduszka, gwiazdki, choinki, bałwanki.
4) Delikatnie wkładamy do kawy, kakao czy czekolady. Gotowe! 

Miłego dnia!


12 komentarzy:

  1. Proste, a wzbudza uśmiech na twarzy :D Dzięki za komentarze!

    OdpowiedzUsuń
  2. jaki świetny pomysł! Chyba podkradnę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Śmiało! Po to się dzielę tym odkryciem :)

      Usuń
  3. Pomysł genialny:) Prosty, a jednocześnie efektowny.

    OdpowiedzUsuń
  4. idealnie na chłodny zimowy wieczór :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale super <3 Koniecznie do wypróbowania!

    OdpowiedzUsuń
  6. Wow, po prostu oczu nie mogę oderwać od tych zdjęć! *.*
    Są prześliczne! :)
    Świetny pomysł z tą śmietanką!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję pięknie :) Jest mi przemiło.

      Usuń